Varenie 3.časť

Učebný materiál v publikácii je určený pre žiakov šiesteho ročníka pre predmet „ Varenie“. Publikácia obsahuje množstvo teoretických a praktických činností, potrebných k získaniu vedomostí a zručností k úspešnému zvládnutiu prípravy jedál a chode domácnosti. Vedie k správnej, kultúre stolovania, k estetickej úprave jedla. Vštepuje základy osobnej hygieny, učí organizovať prácu a dodržiavať bezpečnostné predpisy. V tejto publikácii sú prezentované tematické celky – 1. Výživa a jej význam, 2. Zariadenie a vybavenie kuchyne, 3. Nákup a uskladnenie potravín, 4. Ovocie, zelenina, strukoviny, 5. Tepelná úprava potravín, 6. Jedlá racionálnej výživy, diétne jedlá, pokrmy pre deti, 7. Slávnostné pohostenie, 8. Zásady pri tvorbe jedálneho lístka.

Autori: 
Balážiková Jarmila, Mgr.
Publikacia z oblasti: 
Poradie vydania: 
1.
Vydavateľ: 
MPC, Ševčenkova 11, Bratislava
Rok vydania: 
2014
Rozsah: 
30s.
Elektronická verzia: 
PrílohaVeľkosť
PDF icon jb_varenie_3cast.pdf1,7 MB
Kód projektu: 
Verejná publikácia: 
Odporúčaná na samoštúdium: