Učebný materiál v publikácii je určený pre žiakov šiesteho ročníka pre predmet „ Varenie“. Publikácia obsahuje množstvo teoretických a praktických činností, potrebných k získaniu vedomostí a zručností k úspešnému zvládnutiu prípravy jedál a chode domácnosti. Vedie k správnej, kultúre stolovania, k estetickej úprave jedla. Vštepuje základy osobnej hygieny, učí organizovať prácu a dodržiavať bezpečnostné predpisy. V tejto publikácii sú prezentované tematické celky – 1. Výživa a jej význam, 2. Zariadenie a vybavenie kuchyne, 3. Nákup a uskladnenie potravín, 4. Ovocie, zelenina, strukoviny, 5. Tepelná úprava potravín, 6. Jedlá racionálnej výživy, diétne jedlá, pokrmy pre deti, 7. Slávnostné pohostenie, 8. Zásady pri tvorbe jedálneho lístka.
Autori:
Balážiková Jarmila, Mgr.
Publikacia z oblasti:
Poradie vydania:
1.
Vydavateľ:
MPC, Ševčenkova 11, Bratislava
Rok vydania:
2014
Rozsah:
30s.
Elektronická verzia:
Príloha | Veľkosť |
---|---|
jb_varenie_3cast.pdf | 1,7 MB |
Kód projektu:
Verejná publikácia:
Odporúčaná na samoštúdium: