Publikácia je určená žiakov šiesteho ročníka pre predmet „Varenie“. Prezentovaný materiál dopĺňa základné vzdelávanie o vedomosti, potrebné pre uplatnenie žiakov v rodine a spoločnosti. Prezentuje cestu ako šetrne zaobchádzať šetrne s potravinami, upravovať ich zdravotne nezávadným spôsobom. Sú v nej rozpracované tematické celky – 1. Výživa a jej význam, 2. Zariadenie a vybavenie kuchyne, 3. Nákup a uskladnenie potravín, 4. Ovocie, zelenina, strukoviny, 5. Tepelná úprava potravín, 6. Jedlá racionálnej výživy, diétne jedlá, pokrmy pre deti, 7. Slávnostné pohostenie, 8. Zásady pri tvorbe jedálneho lístka a na záver kuchárska kniha s receptami.
Autori:
Balážiková Jarmila, Mgr.
Publikacia z oblasti:
Poradie vydania:
1.
Vydavateľ:
MPC, Ševčenkova 11, Bratislava
Rok vydania:
2014
Rozsah:
27s.
Elektronická verzia:
Príloha | Veľkosť |
---|---|
jb_varenie_2cast.pdf | 1,43 MB |
Kód projektu:
Verejná publikácia:
Odporúčaná na samoštúdium: