Varenie 2. časť

Ovocie má vysokú biologickú hodnotu a nižšiu energetickú hodnotu, obsahuje veľa vitamínov a minerálnych látok. Najlepšie je ho jesť čerstvé, v surovom stave. Delíme ho na:  domáce,  južné. Domáce ovocie poznáme:  malvice - jablka, hrušky  kôstkovice – slivky, čerešne, višne, marhule, broskyne  bobule – hrozno, ríbezle, egreše, čučoriedky, brusnice, moruše, jahody, maliny, černice K južnému ovociu patria citrusy (citróny, pomaranče, grapefruity, mandarínky), banány, ananás, kiwi, mango, avokádo, kaki, karambola, granátové jablko, liči, papája a iné.

Autori: 
PaedDr., Mgr. Tutokyová Mária
Poradie vydania: 
1.
Vydavateľ: 
MPC, Ševčenkova 11, Bratislava
Rok vydania: 
2014
Rozsah: 
19s.
Elektronická verzia: 
PrílohaVeľkosť
PDF icon mt_varenie_2cast.pdf2,1 MB
Kód projektu: 
Verejná publikácia: 
Odporúčaná na samoštúdium: