Cieľom tejto publikácie je vytvoriť učebný materiál pre žiakov šiesteho ročníka pre predmet „ Varenie“. Predmet zahrňuje množstvo teoretických a praktických činností potrebných k získaniu vedomostí a zručností k úspešnému zvládnutiu prípravy jedál a chodu domácnosti. Ukazuje cestu ako šetrne zaobchádzať s potravinami, upravovať ich zdravotne nezávadným spôsobom. Sú v nej rozpracované tematické celky – 1. Výživa a jej význam, 2. Zariadenie a vybavenie kuchyne, 3. Nákup a uskladnenie potravín, 4. Ovocie, zelenina, strukoviny 5. Konzervovanie zeleniny a ovocia.
Autori:
Balážiková Jarmila, Mgr.
Publikacia z oblasti:
Poradie vydania:
1.
Vydavateľ:
MPC, Ševčenkova 11, Bratislava
Rok vydania:
2014
Rozsah:
36s.
Elektronická verzia:
Príloha | Veľkosť |
---|---|
jb_varenie_1cast.pdf | 2,14 MB |
Kód projektu:
Verejná publikácia:
Odporúčaná na samoštúdium: