Cieľom tejto publikácie je vytvoriť učebný materiál pre žiakov šiesteho ročníka pre predmet „ Varenie“. Predmet zahrňuje množstvo teoretických a praktických činností potrebných k získaniu vedomostí a zručností k úspešnému zvládnutiu prípravy jedál a chodu domácnosti. Ukazuje cestu ako šetrne zaobchádzať s potravinami, upravovať ich zdravotne nezávadným spôsobom. Sú v nej rozpracované tematické celky – 1. Výživa a jej význam, 2. Zariadenie a vybavenie kuchyne, 3. Nákup a uskladnenie potravín, 4. Ovocie, zelenina, strukoviny 5. Konzervovanie zeleniny a ovocia.
Autori: 
Balážiková Jarmila, Mgr.
Publikacia z oblasti: 
Poradie vydania: 
1.
Vydavateľ: 
MPC, Ševčenkova 11, Bratislava
Rok vydania: 
2014
Rozsah: 
36s.
Elektronická verzia: 
| Príloha | Veľkosť | 
|---|---|
|  jb_varenie_1cast.pdf | 2,14 MB | 

Kód projektu: 
Verejná publikácia: 
Odporúčaná na samoštúdium: 
