Varenie 2.časť

Publikácia je určená žiakov šiesteho ročníka pre predmet „Varenie“. Prezentovaný materiál dopĺňa základné vzdelávanie o vedomosti, potrebné pre uplatnenie žiakov v rodine a spoločnosti. Prezentuje cestu ako šetrne zaobchádzať šetrne s potravinami, upravovať ich zdravotne nezávadným spôsobom. Sú v nej rozpracované tematické celky – 1. Výživa a jej význam, 2. Zariadenie a vybavenie kuchyne, 3. Nákup a uskladnenie potravín, 4. Ovocie, zelenina, strukoviny, 5. Tepelná úprava potravín, 6. Jedlá racionálnej výživy, diétne jedlá, pokrmy pre deti, 7. Slávnostné pohostenie, 8. Zásady pri tvorbe jedálneho lístka a na záver kuchárska kniha s receptami.

Autori: 
Balážiková Jarmila, Mgr.
Publikacia z oblasti: 
Poradie vydania: 
1.
Vydavateľ: 
MPC, Ševčenkova 11, Bratislava
Rok vydania: 
2014
Rozsah: 
27s.
Elektronická verzia: 
PrílohaVeľkosť
PDF icon jb_varenie_2cast.pdf1,43 MB
Kód projektu: 
Verejná publikácia: 
Odporúčaná na samoštúdium: