Ovocie má vysokú biologickú hodnotu a nižšiu energetickú hodnotu, obsahuje veľa vitamínov a minerálnych látok. Najlepšie je ho jesť čerstvé, v surovom stave. Delíme ho na: domáce, južné. Domáce ovocie poznáme: malvice - jablka, hrušky kôstkovice – slivky, čerešne, višne, marhule, broskyne bobule – hrozno, ríbezle, egreše, čučoriedky, brusnice, moruše, jahody, maliny, černice K južnému ovociu patria citrusy (citróny, pomaranče, grapefruity, mandarínky), banány, ananás, kiwi, mango, avokádo, kaki, karambola, granátové jablko, liči, papája a iné.
Autori:
PaedDr., Mgr. Tutokyová Mária
Publikacia z oblasti:
Poradie vydania:
1.
Vydavateľ:
MPC, Ševčenkova 11, Bratislava
Rok vydania:
2014
Rozsah:
19s.
Elektronická verzia:
Príloha | Veľkosť |
---|---|
mt_varenie_2cast.pdf | 2,1 MB |
Kód projektu:
Verejná publikácia:
Odporúčaná na samoštúdium: