EURÓPSKA ZNAČKA PRE JAZYKY 2019

SAAIC - Národná agentúra programu Erasmus+ pre vzdelávanie a odbornú prípravu pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR zorganizovala 1.10.2019 v Hoteli Loft v Bratislave slávnostnú ceremóniu, na ktorej boli vyhlásené výsledky 17. ročníka súťaže „Európska značka pre jazyky“.

Európska značka pre jazyky je iniciatívou Európskej komisie, ktorá je zameraná na podporu jazykového vzdelávania. Jej hlavným cieľom je zviditeľniť a oceniť projekty zamerané na jazykové vzdelávanie, ako aj podporovať, využívať a rozširovať výsledky úspešných iniciatív na národnej a európskej úrovni ako príklady dobrej praxe.

Ceremóniu otvorila Mgr. Irena Fonodová (SAAIC) a po vstupoch pozvaných hostí a kultúrnom programe vyhlásila PaedDr. Eva Obžerová (Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR) výsledky 17. národného kola iniciatívy „Európska značka pre jazyky 2019“. Tri víťazné jazykové projekty následne odprezentovali ocenení zástupcovia škôl z Trnavy (Obchodná akadémia), Nových Zámkov (Gymnázium s VJM P. Pázmaňa) a  Humenného (Základná škola Dargovských hrdinov).

Súčasťou ceremónie bol aj odborný seminár na tému Využitie aplikácií a inovatívnych metód vo výučbe cudzích jazykov, ktorý viedla Mgr. Karin Rózsová Wolfová (Goethe-Institut Bratislava).

Za Metodicko-pedagogické centrum sa slávnostnej ceremónie Európska značka pre jazyky 2019 zúčastnili Mgr.Adriana Lančaričová, Mgr.Beata Juráková – DP MPC Trnava, PaedDr.Monika Popluhárová – RP MPC Bratislava

V otvorenej diskusii vyjadrili prítomní učitelia svoje názory na možnosti uplatnenia prezentovanej témy vo svojej pedagogickej činnosti.