Ako opravovať maturitné slohové práce z anglického jazyka podľa nových kritérií

Dňa 7.11.2018 sa uskutočnil na DP MPC v Trnave seminár spojený s workshopom pre učiteľov anglického jazyka stredných škôl s názvom Ako opravovať maturitné slohové práce z anglického jazyka podľa nových kritérií.

Cieľom seminára a workshopu bolo oboznámiť učiteľov s hodnotením písomnej formy maturitnej skúšky žiakov SŠ z anglického jazyka v súlade s novými kritériami hodnotenia písomnej formy internej časti maturitnej skúšky vzhľadom na úrovne jazyka podľa SERR a vedieť aplikovať získané informácie v praxi.

Na seminári sa zúčastnili učitelia zo stredných škôl z Trnavského samosprávneho kraja. Seminár viedla Mgr. Beata Juráková z DP MPC Trnava.

Lektorka doc. PhDr. Jana Bérešová, PhD. et PhD. z Pedagogickej fakulty Trnavskej univerzity prezentovala informácie o nových  kritériách  hodnotenia písomnej formy internej časti maturitnej skúšky žiakov stredných škôl z anglického jazyka na základe dokumentov Referenčný Rámec a  Cieľové požiadavky na vedomosti a zručnosti maturantov z anglického jazyka. Praktickú časť workshopu tvoril intenzívny výcvik hodnotenia písomnej odpovede formou aplikačných úloh zameraných na rozvoj presnosti hodnotenia písomnej odpovede v oblastiach: obsah textu, členenie a stavba textu, gramatika a slovná zásoba.

Téma svojou aktuálnosťou oslovila prítomných učiteľov, ktorí si na názorných ukážkach vyskúšali hodnotenia písomnej formy internej časti maturitnej skúšky podľa nových kritérií a živo diskutovali o problémoch hodnotenia písomných prác zo svojej praxe.

 

 

V Trnave, 7.11.2018