Prevencia násilia páchaného na deťoch

Regionálne pracovisko MPC Prešov zorganizovalo dňa  23.10.2018 podujatie v spolupráci s OZ MY MAMY a ÚPSVaR Prešov pod názvom Prevencia násilia páchaného na deťoch.

Bol to už druhý seminár v rámci série odborných seminárov na túto tému. Tentokrát bol určený pre cieľovú skupinu učiteľov pre nižšie stredné vzdelávanie, učiteľov pre nižšie stredné odborné vzdelávanie, učiteľov pre stredné odborné vzdelávanie,  učiteľov pre úplné stredné odborné vzdelávanie a  výchovných poradcov  Prešovského a Košického samosprávneho kraja. Zúčastnilo sa ho celkom 42 účastníkov.  Seminár lektorovala  Mgr. Sejková Apolónia, garantom podujatia bola PaedDr. Madarasová Zuzana.

Problematika násilia páchaného na deťoch je rozsiahla. Cieľom MPC je  priblížiť  pomocou týchto seminárov pedagogickým a odborným zamestnancom teoretické a praktické poznatky v tejto oblasti ako prioritnú a aktuálnu tému. PZ a OZ  môžu byť  ako jedni z prvých aktívni a nápomocní v tejto oblasti. Účastníci seminára mali možnosť si rozšíriť poznatky o možnostiach prevencie a informácie o ochranných  opatreniach. Získané poznatky zahŕňajú účinné postupy využiteľné na vytvorenie  preventívnych programov zameraných na poskytnutie nevyhnutnej podpory dieťaťu v školskej praxi.

Účastníci vyhodnotili tému ako aktuálnu, ocenili zaujímavý výklad  lektora, predstavenie plánov a projektov v tejto oblasti, možnosť konkrétnej odbornej spolupráce, ako aj rôzne námety a výmenu praktických skúseností medzi účastníkmi.

 

Správu z podujatia poskytla:

PaedDr. Madarasová Zuzana,  UKV pre etickú výchovu, občiansku náuku a pedagogiku.