SAVE-THE-DATE – Národný seminár o globálnom vzdelávaní

Vážené kolegyne, vážení kolegovia,  

dovoľte nám v mene organizácie GENE - Global Education Network Europe informovať Vás o Národnom seminári o globálnom vzdelávaní - Budúcnosť vzdelávania na Slovensku v meniacom sa svete, ktorý sa uskutoční 14.-15. júna 2018 v Hoteli Falkensteiner v Bratislave.  

Seminár sprostredkuje stretnutie hlavných aktérov z oblasti globálneho vzdelávania na Slovensku, ktorí budú mať možnosť vzájomne sa podeliť o svoje súčasné výzvy a spoločne hľadať riešenia vedúce k transformačným zmenám prostredníctvom vzdelávania.  

 

Národný seminár ponúkne aktérom z oblasti globálneho vzdelávania priestor:

1. Zamyslieť sa nad súčasným stavom globálneho vzdelávania v jednotlivých sektoroch.

2. Reflektovať na svetové výzvy a možnosti transformácie prostredníctvom vzdelávania.

3. Podeliť sa o skúsenosti a úspešné politiky, stratégie a prax medzi rôznymi aktérmi

4. Získať podnety pre tvorbu stratégie a spoluprácu v pracovných skupinách.  

 

Seminár organizuje GENE v spolupráci s Ministerstvom zahraničných vecí a európskych záležitostí SR a Slovenskej agentúry pre medzinárodnú rozvojovú spoluprácu a požiadali sme o záštitu seminára slovenskú ministerku školstva.  

Na seminári predpokladáme účasť cca 100 predstaviteľov z rôznych sektorov ako sú: rezort školstva a jeho podriadené inštitúcie, Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí, Slovenská agentúra pre medzinárodnú rozvojovú spoluprácu, mimovládne organizácie, akademický sektor, pedagógovia, riaditelia škôl, mládežnícke organizácie a pod.  

Oficiálna pozvánka s aktualizovaným programom sa bude posielať v najbližších dňoch, radi by sme Vás poprosili, aby ste si v prípade záujmu zúčastniť sa na seminári, rezervovali dátumy 14. - 15. júna vo Vašich kalendároch.

 

Prihlásiť sa môžete cez online formulár do 7.júna: Prihlasovací formulár

Prílohy: