Tatranskí rytieri

Dňa 11.10.2017 sa na pôde RP MPC V Banskej Bystrici za účasti Mgr. Adriany Kvetkovej (riaditeľky RP MPC Banská Bystrica) a RNDr. Eleonóry Gullach (učiteľky kontinuálneho vzdelávania RP MPC Banská Bystrica) sa uskutočnilo pracovné stretnutie s Ing. Janou Kupcovou a Ing. Kristínou Lachovou z komunikačnej agentúry Essence communications, s.r.o. v súvislosti s nadviazaním spolupráce na projekte TATRANSKÍ RYTIERI.

Uvedený projekt je zameraný na vzdelávanie a motiváciu žiakov základných a stredných škôl, ako aj širokej verejnosti, v oblasti zvyšovania vedomia o životnom prostredí  nielen v rámci svojich obcí a miest ale aj prírody národných parkov a chránených oblastí, a tým aj budovania ich ochranárskych postojov nielen v lokálnych podmienkach ale aj vo vzťahu k našej planéte.

RP MPC v Banskej Bystrici sa bude v  uvedenom projekte podieľať na pedagogicko-metodickom poradenstve v rámci prípravy edukačných materiálov, ktoré budú zasielané zúčastneným školám počas projektom vymedzeného obdobia v určenom časovom harmonograme. Zúčastnené školy zohrávajú v rámci tohto projektu funkciu komunitných centier pre širšiu verejnosť.